Bedømmelse

Bedømmelse af biler på Viking Run 2022.

Igen i år er der en scene og en rampe hvor træf deltagerne får chancen for at køre op og fremvise deres flotte amerikaner bil for dommerpanelet og for nysgerrige tilskuer.

Der bedømmes i følgende klasser:

Most outstanding Cars: Her har vi 20 stk. pokaler + de 5 bedste får en ekstra præmie.
Long distance: Her er der 1 stk. pokal.
Me and My car:  Her er der 3 stk. pokaler + 1stk. ekstra præmie til den bedste.
Upcomming: Her er der 3 stk. pokaler. (Det går på at vi har nogle bilejere som man kan se virkelig går til den, for de midler og evner de nu har til rådighed. De elsker deres bil, men ikke når helt op i klassen med de store drenge. Nogen hvor det lyser ud af dem at de er stolte af deres bil. At være med uden at være i den bedste række)

Der gives point i flg. kategorier: 

Kategori. 1:
Motorrummet; herunder selve motorrummet, motoren samt ledninger, rør og slanger.
Kategori. 2:
Interiøret; herunder tæpperne, sæderne, loft og beklædning, krom og lak samt bagagerummet.
Kategori. 3:
Eksteriøret; herunder lak, krom og/eller plastic og vinyl, pyntelister og emblemer samt glas, spejle og belysning.
Kategori. 4:
Undervognen; herunder selve undervognen, mekaniske dele samt dæk og fælge.
Kategori. 5:
Helhedsindtrykket af hele amerikaner bilen.

At blive kåret for sin amerikanske bil ved Viking Run, er et flot bevis på, at her er en bil i en enestående stand – i ”mint condition” eller ”concours condition” som det også kaldes ”over there”. Dette har medført, at det efterhånden er blevet meget attraktivt at vinde en pokal på Viking Run, hvilket således også tiltrækker mange biler af en meget høj standard til træffet. Men dette skal ikke afholde dig fra denne spændende mulighed og chance det er, at få netop din bil på podiet! Nej, – alle ærkeamerikanske biler kan deltage.

Til hvert Viking Run bedømmer vi mellem 100 og 150 biler som deres ejere modigt fremviser til dommerne. For at dette kan udføres kvalitetsmæssigt tilfredsstillende, og dermed så retfærdigt som muligt, er der udarbejdet retnings linjer for bedømmelse i ovennævnte kategorier.
Bilerne bliver ikke bedømt på deres funktionalitet men udelukkende på deres visuelle kvalitet.

Vores dommer team består af personer fra andre klubber i Danmark og Sverige og som har en lang erfaring i bedømmelse af biler. Ved tvivlstilfælde vurderer dommerne sammen med overdommeren fra Viking Run hvilke point den enkelte bil skal have.

BEMÆRK: Idet ingen kan være ekspert på alle eksisterende amerikansk fremstillede biler, er det bilen i dens udseende og helhed, som vurderes. Det er kun på mærketræf der kan diskuteres om f.eks. et spændebånd eller farven på loftbetrækket er 100 % originalt. Ligeledes scorer bilen ikke ekstrapoints for mange og/eller specielle options - ej heller funktionaliteten af disse options. En firedørs sedan bliver bedømt på samme vilkår, som en cabriolet der kun er produceret i ganske få eksemplarer.

Har du lyst og mod på at deltage på ovenstående betingelser og begrænsninger – ja, så skal du være mere end velkommen – hvad enten du ankommer i en custom bil eller du stiller op med din 100 % originale model, som netop har trukket en pokal på et mærketræf – så glæder vi os meget til at se jer alle. Så kom og vis din bil frem - og lad os nyde nogle fornøjelige timer sammen.

VIGTIGT:
  1. ANGÅENDE BEDØMMELSESAKTIVITETER OG TIDSPUNKTER HENVISES DER TIL VIKING RUN 2016 PROGRAMMET.
  2. TILMELDINGSBLANKETTER OG VEJLEDNING FINDES VED DOMMERSCENEN.
  3. HUSK AT UDFYLDE DIN TILMELDINGSBLANKET INDEN DU FREMVISER DIN BIL!
  4. DIN UDFYLDTE TILMELDELSESBLANKET AFLEVERES TIL DOMMERPANELET, MEN FØRST NÅR DIN BIL KALDES TIL PODIET.

VIKING RUN
Dommer Teamet 2022.