Historie

Det hele startede for mere end 40 år siden, hvor det første Viking Run blev afholdt på Roskilde Dyrskueplads.

Dengang var der selvfølgelig ikke så mange biler med som i dag, men deltagerantallet steg støt da Viking Run efter nogle år rykkede til Borrevejle Idrætscenter, hvor der også var langt mere hyggeligt.

I 1996 var tilslutningen til Viking Run imidlertid så omfattende, at vi måtte finde et nyt sted at afholde træffet. Efter lange og mange overvejelser blev det besluttet at flytte tilbage til Dyrskuepladsen, hvor vi så år for år søger at gøre det så hyggeligt som muligt.

Deltagere bliver der for hver gang flere af, og i 2018 endte vi med at slå alle rekorder. Vi havde 2549 deltagende biler!

De danske træf, og særligt Viking Run, er nu blevet mere kendt ud over landets grænser, og svenskere, nordmænd og tyskere er derfor medvirkende til det stigende deltagerantal.

De kommer også på grund af hyggen og festerne om aftenen. Det er grunden til at musikken også altid har været en vigtig del af Viking Run.

Vores cruising under Viking Run er også blevet ganske kendt. Især fordi den er planlagt til at gå gennem noget af Danmarks skønneste natur eller cruising igennem byen. Det er med til at rigtig mange biler ønsker at deltage, og et flot syn er det da også.

Der var selvfølgelig atter præmier til de flotteste biler på pladsen.

Det bliver imidlertid sværere og sværere at være dommer. For der kommer efterhånden virkelig mange perler fra både ind og udland til bedømmelse.

Familien har også en central betydning for Viking Run. Det ses også af det store antal børn der deltager hver gang.

Dealer Street bliver også længere og mere travl. Swap Meet og stumpemarked, hvor antallet af handlende på Viking Run har været støt stigende. Det er virkelig med til at sætte sit præg og stemning på træffet.

Viking Run 2006 blev endnu en kæmpe succes.

Vi lukkede 1439 biler og op mod 8000 gæster ind på pladsen. For første gang havde vi ændret indgangen, så den var nærmere vores klubhus for at give mere plads.

Vi gik i 2006 også væk fra det store festtelt på pladsen for at skabe mere plads til camping og biler. I stedet brugte vi en af de faste haller på pladsen.

Viking Run 2010 blev igen et rekord år med 1607 biler på pladsen, og det trods det regnfulde vejr.

Denne gang var det også en succes med den store festhal, som nu havde fået fast gulv. Derfor vil vi også fremover satse på at bruge denne hal til festhal.

I 2024 sker der igen mange nye ting, følg med her på hjemmesiden.

Vi håber vi ses til Viking Run 2024.